Jeśli ktoś z domowników nie przepada za charakterystycznym posmakiem drożdży, możesz przygotować racuchy bez drożdży, będą delikatne w smaku i równie puszyste. W dalszej części wpisu, krok po kroku opisano jak zrobić doskonałe racuchy z jabłkami bez drożdży, potrzebne będą następujące składniki: 250 g mąki …
Kategoria: Dieta
Jak zrobić paszteciki z kapustą i grzybami na Wigilię
Paszteciki z kapustą i grzybami to częsta potrawa, którą można znaleźć na polskich stołach wigilijnych. Ich wyjątkowy smak, łączący w sobie kwaśność kapusty kiszonej i aromatyczne nuty suszonych grzybów, jest nie tylko świątecznym przysmakiem, ale również częścią bogatej kulinarnego dziedzictwa Polski. Przygotowanie tych pasztecików z …
Jak gotować bób żeby nie wzdymał
Aby uniknąć wzdymania się bobu, warto pamiętać o kilku ważnych krokach podczas jego gotowania. Zatem jak gotować bób, żeby uniknąć wzdymania: Dobrze go umyj i osusz: Bob jest bardzo wchłanialny, dlatego ważne jest, aby dokładnie umyć i osuszyć go przed gotowaniem. Zdejmij skórkę i usuń …
Bób
Jak gotować bób, na kilka sposobów: Gotowanie na parze: Umieść umyty i oczyszczony bob w garnku z wodą i gotuj przez około 20-30 minut, aż będzie miękki. Gotowanie w wodzie: Umieść umyty i oczyszczony bob w garnku z wodą i gotuj przez około 20-30 minut, …
Jak ugotować świeżą brukselkę
Brukselka – tego warzywa nie może zabraknąć w Twojej diecie! Dla wielu osób brukselka to prawdziwa „zmora” dzieciństwa. Czy ktokolwiek, będąc dzieckiem, lubił dodatek brukselki do zup lub sałatek? Niekoniecznie. A przecież to niewielkie warzywo przypominające miniaturową kapustę jest źródłem wielu witamin i minerałów. Aż …